Goed slapen in coronacrisis: 3 tips van een expert

Door de coronacrisis piekeren we meer, maken we ons zorgen en hebben we stress door het thuiswerken. Mede daardoor hebben veel mensen moeite met slapen en dromen ze intenser. Slaapexpert Floris Wouterson heeft 3 tips voor je.

‘Breng je stresshormonen in balans’, zegt slaapexpert Floris Wouterson

Moeite met slapen ontstaat door stresshormonen. De belangrijkste invloed hierbij is cortisol. Door stress maak je hiervan meer aan dan nodig. Slapen wordt daardoor bemoeilijkt. Als je beter wil slapen, dan moet je hierop controle krijgen.

Hoe krijg je die cortisolniveaus weer in balans? Wouterson geeft drie tips:

  1. Ga ’s ochtends buiten sporten
  2. Vermijd suikers en snelle koolhydraten
  3. Kijk niet te veel nieuws

Veel mensen dromen nu ook intenser. Waardoor?

Door cortisol en de thalamus (een klier in onze hersenen). Dat is een soort epicentrum waarin onze prikkelingen worden gestuurd en geregeld. Bij te hoge cortisolniveaus sluit die prikkelpoort niet goed en zijn je dromen levendiger. Daardoor slaap je lichter, ga je meer dromen en kun je je ze ook beter herinneren.

Floris Wouterson is slaapperformancecoach en auteur van ‘Superslapen’.

Meer weten?

Neem contact met mij op of lees het volledige artikel van Floris Wouterson.