KANS / RSI

De klacht KANS – Klachten aan Arm, Nek en Schouder – (voorheen RSI) ontstaat vaak bij werken aan de computer. Belangrijke oorzaken hiervan zijn een verkeerde werkplek, verkeerde zithouding en gespannen, steeds repeterende bewegingen bij typen.

Behandeling KANS / RSI met de Hemon Bewegingsmethode

De Hemon Bewegingsmethode is gericht op uw eigen manier van ontspannen bewegen. Iedereen is uniek gebouwd en ontspant op zijn eigen manier het beste. U leert eerst staand en daarna zittend ontspannen te bewegen. Wanneer u zich dit eigengemaakt hebt, gaan we de werkplek ideaal afstellen en blijft u op een ontspannen manier werken aan de computer. Zo voorkomt u een verkeerde houding en gespannen repeterende bewegingen. Hierdoor blijft u ontspannen werken en hebt u geen klachten meer.

KANS / RSI en de Hemon Bewegingsmethode

Terminologie

Tussen de termen KANS en RSI is een grote overlap. En ook al duiden de termen op vergelijkbare klachten, bij het grote publiek is RSI een bekendere term dan KANS.

RSI

RSI is de afkorting van Repetitive Strain Injury. RSI wordt gebruikt voor een verzameling van klachten. Het gaat om klachten in bovenrug, nek, schouders, armen, ellebogen, polsen en ook wel handen en vingers. Repetitive (repeterend) duidt erop dat de klachten ontstaan door herhaling van bewegingen en / of een langdurige statische houding. Het wordt daarom vaak geassocieerd met klachten die ontstaan door werk.

KANS

KANS betekent Klachten Arm Nek Schouder. Deze term is breder, omdat het niks zegt over de oorzaak van het ontstaan van de klachten. De oorzaak is ook niet zo belangrijk, omdat die voor de behandeling van deze soort klachten niet uitmaakt.

Volledig herstel van KANS / RSI

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat bij langdurige klachten volledig herstel van KANS / RSI niet mogelijk is. Met de juiste aanpak is volledig herstel heel vaak mogelijk. Ik help u daar graag mee!

Wanneer de klachten arbeid gerelateerd zijn, kan deze methode worden vergoed door de werkgever. Het wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.