Wie?

Marieke van den Wildenberg, Oefentherapeut Cesar

Ik ben Marieke van den Wildenberg en heb de opleiding Oefentherapie Cesar gevolgd. Sinds 1990 ben ik als oefentherapeut Cesar werkzaam, in mijn praktijk in ’s-Hertogenbosch, Den Dungen, Boxtel en Liempde.

Ik behandel klachten die ontstaan door verkeerde houdingen en verkeerde bewegingen. Zoals rugklachten, heupklachten, knieklachten, hoofdpijn, nek-schouderklachten, hernia in nek of rug, scoliose (zijwaartse kromming in de rug), klachten door platvoeten. Naast deze algemene behandelingen ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Chronische Pijn en in Slaapoefentherapie.

Door mijn uitgebreide interesse in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van houding en beweging en het ontstaan van klachten heb ik vele cursussen en post HBO-opleidingen gedaan, onder andere gericht op:

  • Bekkenklachten, ook t.g.v. zwangerschap
  • Driedimensionaal onderzoeken en behandelen van de wervelkolom
  • Driedimensionale scoliose behandeling
  • Hyperventilatie


Daarnaast heb ik de opleiding Hemon Bewegingsmethode in 2006 afgerond. Dit is een methode specifiek gericht op het verhelpen en voorkomen van KANS (RSI). Hierbij leert u op uw eigen manier te ontspannen en ontspannen te bewegen. Er is dus specifieke aandacht voor de persoon zelf. 

Oefentherapeut

Email : info@cesar-hemon.nl