Oefentherapie Cesar bij nieuwe knie of heup

Heeft u al lang last van een versleten knie? Of een versleten heup? Gaat het bewegen steeds moeizamer? Gaat u er daarom steeds minder vaak op uit? Dan helpt Oefentherapie Cesar!

Krijgt u een nieuwe knie of nieuwe heup? Ook dan werkt Oefentherapie Cesar, zowel voor de operatie als daarna.

Wanneer een knie of heup gaat slijten, kan deze vanwege de pijn steeds minder goed gebruikt worden. Het goede been gaat daardoor steeds meer overnemen, het pijnlijke been wordt zwakker. Het gevolg is dat uw looppatroon verandert, het gaan zitten en weer opstaan gaat steeds moeilijker, lang stilstaan wordt een probleem, traplopen wordt pijnlijk.

Bewegingen uit het dagelijks leven worden verkeerd uitgevoerd om toch die beweging te kunnen maken. Dit heeft veel invloed op het hele lichaam.

Omdat u inmiddels gewend bent om verkeerd te bewegen, blijft u dit na de operatie ongemerkt in stand houden. Echter dat hoeft niet meer, want het pijnlijke gewricht is vervangen. Maar dit been is nog steeds zwakker dan het andere been.

Als oefentherapeut leer ik u hoe u zo goed mogelijk met het pijnlijke been kunt blijven bewegen, ook wanneer u geopereerd gaat worden. U leert hoe u door oefeningen het aangedane been goed kunt versterken. Het staan, lopen, zitten gaan en opstaan, traplopen enzovoorts worden dan uitgebreid behandeld. Dit is ook het doel na de operatie van een nieuwe knie of nieuwe heup.

Bij oefentherapie Cesar gaat het er niet om dat u weer staat en beweegt, maar hoe u staat en hoe u beweegt. U leert d.m.v. oefeningen hoe u in het dagelijks leven zo goed mogelijk met uw hele lichaam omgaat, om klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt deze behandeling vergoed door uw zorgverzekering.