Oefentherapie Cesar Den Bosch

Op deze pagina krijgt u een beeld van wat u van Oefentherapie Cesar Den Bosch mag verwachten.

Wat houdt Oefentherapie Cesar Den Bosch in?

Oefentherapie is niet bij iedereen bekend. Oefentherapie Cesar Den Bosch helpt je met oefeningen om je houding en je bewegingen te verbeteren. Daardoor verminderen de klachten.

Veel klachten ontstaan door verkeerde houdingen en bewegingen. Omdat dit zo vanzelf gaat, bent u zich niet bewust van deze verkeerde houding- en bewegingspatronen. Door middel van het vraaggesprek en het onderzoek zoeken we naar de oorzaak van de klachten. Wat gaat er mis in de dagelijkse bezigheden. Samen stellen we een behandeldoel op: wat u weer zou willen kunnen in het dagelijks leven. Met behulp van oefeningen, gericht op de goede dagelijkse houdingen en bewegingen leert u dit weer toe te passen tijdens zitten, staan, lopen, werken, sporten etc. Met een verwijzing van de arts of via Directe Toegankelijkheid (direct, zonder overleg met arts) kunt u zich aanmelden.

Oefentherapie Cesar Den Bosch, individuele therapie

Waarom individuele therapie volgen bij Oefentherapie Cesar Den Bosch? De voordelen zijn een persoonlijke benadering, gezonder leven door beter bewegen en oefeningen gericht op de persoon zelf.

Mevrouw Cesar

De naam Cesar in oefentherapie Cesar komt van Maria Dorothea Cesar-Pollak. Zij had voor de Tweede Wereldoorlog een praktijk voor oefentherapie in Amersfoort. De vakopleiding is gebaseerd op haar ervaringen.

Als oefentherapeut ben ik lid van de beroepsvereniging VvOCM.

Oefentherapie Cesar Den Bosch
Aan dit logo herkent u de leden van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck

Oefentherapie Cesar Den Bosch, een paar voorbeelden

  • Dhr. M, 56 jaar, heeft al heel lang rugklachten door verkeerde bewegingen op zijn werk.
  • Mevr. W, 29 jaar, is zwanger en heeft bekkenklachten.
  • Puber A, 14 jaar, heeft een scheefstand in de wervelkolom.
  • Mevr. R, 40 jaar, heeft chronische pijn in haar benen.
  • Dhr. H, 36 jaar, heeft last van zijn arm bij werken aan de computer.

Zo maar een paar voorbeelden die ik dagelijks in mijn praktijk tegen kom.

Als oefentherapeut ga ik samen met u op zoek naar de oorzaak van de klacht. Door een vraaggesprek en onderzoek naar houding en beweging, krijg ik een duidelijk beeld van hoe u in het dagelijks leven met uw lichaam om gaat, het beweeggedrag.

Door middel van oefeningen en aanleren van goede houdingen en bewegingen leert u een goed beweeggedrag aan en leert u dit toepassen in uw (specifieke) dagelijkse bezigheden.

Specialisaties

Naast het geven van algemene oefentherapie ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met:

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt deze behandeling vergoed door uw zorgverzekering.

Behandeling

De behandeling is erop gericht om jouw houding en jouw bewegingen te verbeteren. Daarmee worden klachten verholpen of voorkomen. Behandeld worden klachten die ontstaan door een verkeerde houding of door verkeerde bewegingen. Of klachten door ziekte of lichamelijke onvolkomenheden.

Direct een afspraak?

Aanpak

De aanpak is afgestemd op het individu, omdat klachten en de oplossing ervan heel individueel zijn. Bij de behandeling wordt gekeken naar jouw dagelijkse patronen in houding en bewegen. Tijdens de behandelingen krijgt je als patiënt oefeningen aangeleerd. Die oefeningen zijn zo dat je ze thuis ook kunt doen. Het doel is dat je uiteindelijk automatisch de juiste houding en de juiste bewegingen gebruikt. Als je daar eenmaal aan gewend bent, zullen de klachten minder snel terug komen.

Vergoeding

Sinds 2008 heb je geen verwijzing van een arts meer nodig. De vergoeding voor Oefentherapie Cesar valt onder de aanvullende verzekering. Door de zorgverzekeraar worden per jaar 6 tot 18, of zelfs wel 30 behandelingen vergoed, als je daarvoor aanvullend verzekerd bent.