Reducept helpt om chronische pijn te bestrijden

Sinds 7 jaar ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. Ik ben aangesloten bij en oprichter van het Netwerk Chronische Pijn voor Oefentherapeuten regio ’s-Hertogenbosch – Uden, onderdeel van het Landelijk Netwerk Chronische Pijn voor Oefentherapeuten. Ik werk volgens het Chronisch Pijn Protocol. Hierbij leer je o.a. dat de pijn niet meer je leven bepaalt, dat je weer gaat genieten van de dingen die wél lukken, beter leert plannen zodat je niet meer over je grenzen heen gaat.

Reducept

Als onderdeel van de behandeling heb ik ook Reducept aangeschaft. Dit is een methode waarbij je met een Virtual Reality-bril door middel van een spel de prikkels die vanuit je lichaam naar je pijncentrum in je hersenen gaan, positief leert beïnvloeden. Bij chronische pijn komen prikkels heel erg heftig binnen in het pijncentrum in je hersenen. Terwijl er letterlijk niet of nauwelijks schade meer is; als een alarmsysteem dat veel te gevoelig is afgesteld.

Met Reducept leer je de prikkels weer te normaliseren. Door dit minimaal 2 maanden dagelijks te doen, verander je het gevoelige pijncentrum. Daardoor komen de prikkels veel minder heftig binnen, ervaar je daardoor minder pijn en kan je je leven weer beter oppakken.Reducept helpt om chronische pijn te bestrijden

Resultaat Reducept bij een anonieme patiënt

Patiëntervaring met toepassing Reducept

Hieronder lees je een ervaring van een patiënt die dit onlangs bij mij gedaan heeft:

“Sinds 2,5 jaar heb ik chronische rugpijn. Na veel soorten therapieën die niet het gewenste resultaat behaalden, ben ik in contact gekomen met Marieke van den Wildenberg, Oefentherapeut. Zij vertelde mij over Reducept.

Na 8 weken Reducept te hebben gebruikt is mijn pijnervaring een stuk minder. Mijn lichaam is een stuk ontspannener en de pijn is met de helft afgenomen. Nu mijn lichaam meer tot rust is gekomen en mijn pijn is afgenomen ben ik weer in staat om mijn werk weer op te pakken. Ook is mijn sociale leven weer een stuk aangenamer.” 

Meer weten?

Heb je vragen? Neem gerust contact op! Ik werk op vestigingen in Den Bosch, Liempde en Den Dungen en kom indien gewenst ook bij u thuis.